Beste vrienden,

Deze keer zoemen we in op de organisatie Unesco en haar medeorganisaties die de internationale krijtlijnen voor de seksuele opvoeding uittekenen en verder verspreiden over de hele wereld. Hoe komt dit tot bij ons? Verder raken we het thema ‘sexting’ aan omdat dit onlangs nog in het journaal kwam en men de jongeren hierover wil instrueren. Als slot vindt je een petitie en de agenda.

 

RELATIONALE EN SEKSUELE OPVOEDING: TOP-DOWN STRATEGIE

 

Met het nieuwe schooljaar lopen er terug klachten binnen van bezorgde ouders die vinden dat hun kinderen veel te expliciete seksuele voorlichting krijgen. De seksuele ontwikkelingscurve, opgesteld door het Kinsey Instituut en zijn companen, zoals Siecus, Planned Parenthoud, Advocates for youth, UNFPA wordt verspreid door Unesco over de hele wereld. De inhoud hiervan wordt in leerboeken gegoten en dit krijgen onze kinderen voorgeschoteld.
Lees verder >>

 

EEN OUDER VAN EEN TIENER UIT HET TWEEDE MIDDELBAAR DOET HAAR VERHAAL
Lees verder>>
Je kan ook jouw verhaal bij ons kwijt. Dit kan andere ouders inspireren en de overheid aan het denken zetten. Deel uw verhaal hier >>.

 

STOP CSE – STOP UITGEBREIDE SEKSUELE OPVOEDING: We zien echter dat onze kinderen door het toe-eigenen van hun zogenaamde seksuele rechten er niet gelukkiger van worden. Er komen meer depressies voor bij seksueel actieve tieners. Beluister deze video eens: ‘Stop comprehensive sexuality education’, stop uitgebreide seksuele opvoeding en teken de petitie. Dank alvast!
Video en petitie >>

 

OUDERS REAGEREN: We zien duidelijk dat deze agenda niet komt van onderuit maar van bovenuit. Het gaat om een top down strategie. Het WHO en Unesco aan de spits, willen hun agenda aan de scholieren opleggen. Het is belangrijk dat ouders ook reageren binnen de scholen en laten zien dat ze niet akkoord gaan met de wijze waarop seksuele opvoeding wordt gegeven. Ouders kunnen alternatieve organisaties voorstellen die wel seksuele opvoeding op maat geven (Organisaties >>). Kinderen hebben leerplicht en geen schoolplicht. Hou eventueel jouw kind. Teken de petitie: Stop, we willen onze kinderen zelf opvoeden >>

 

WEBINAR FAMILY WATCH 13 OKTOBER OM 18 UUR.
Sexualizing Children Worldwide: UNESCO’s “Educational” Agenda
Het niet tijdig brengen van een complete seksuele opvoeding zou voor nog meer tienerzwangerschappen zorgen. Dit beweert Unesco, maar Family Watch zal aantonen in zijn volgende Webinar met cijfermateriaal van onderzoeken dat dit niet zo is, integendeel. Voor dit Webinar kan u zich inschrijven, een aanrader:
Schrijf hier in >>

 

SEXTING NORMALISEREN?

 

Het rondgaan van naaktfoto’s van BV’s leidt ertoe dat het thema sexting weer hoog op de agenda komt. In de krant lezen we ‘Sexting, de liefdesbrief van nu: “Doe het. Maar doe het op de goeie manier”’ (Bron >>). Zelfs minister van media en jeugd (CD&V) Benjamin Dalle ging het credo van Sensoa overnemen en normaliseert sexting: ‘Ons leven speelt zich vandaag voor een groot deel digitaal af, onze seksualiteit hoort daar bij. En dat is heel normaal’ (Bron >>).
Is dit door de basis gedragen? Lees verder >>

 

BEZORGDE OUDER VAN EEN ZOON UIT HET VIJFDE LEERJAAR AAN HET WOORD:. SEXTING NORMALISEREN?:
We horen van een bezorgde ouder dat een naaktbeeld van een scholier rondgaat, dit in het vijfde leerjaar. Waarom moeten kinderen die zelfs geen smartphone hebben, lastig gevallen worden met deze dubieuze boodschap ‘sexting is goed maar doe het goed’? Hier doet een ouder haar verhaal.
Lees verder >>

SCHRIJFACTIE

Wij vragen dat sexting wordt verboden voor jongeren onder de 18 jaar en bestraft wordt, net zoals het delen van kinderporno, dit om de jongere zelf en zijn omgeving te beschermen.
Schrijf Minister Dalle van Jeugd en Media dat je het niet eens bent met het normaliseren van sexting (kabinet.dalle@vlaanderen.be).
Vraag aan Minister van onderwijs Ben Weyts wat hij vindt van deze expliciete vroeg-seksualisering en van het normaliseren van sexting? (kabinet.weyts@vlaanderen.be). Ken je andere politici die je hierover wil aanspreken, graag. Dank alvast om jouw stem te laten horen.

 

PETITIE: VERTEL NETFLIX: VERWIJDER “CUTIES” VANWEGE HET SEKSUALISEREN VAN KINDEREN

 

Wij maken ons zorgen over de film “Cuties”, die op Netflix is uitgekomen op 9 september jongstleden. Het is duidelijk dat “Cuties” niet alleen seksueel expliciete inhouden bevat, maar dat het ook gaat over het seksualiseren van meisjes van elf. Het verschijnen van “Cuties” op Netflix draagt bovendien bij aan het normaliseren van de seksualisering van kinderen in de media.
Teken de petitie om Netflix-CEO te vertellen dat hij “Cuties” van Netflix moet verwijderen.
Lees verder >>

 

AGENDA

NATHALIE VAN DE WALLE: RELATIES EN SEKSUALITEIT IN EEN PERMISSIEVE SAMENLEVING.

Zaterdag 24 oktober te Brugge om 19u30.
Nathalie Van De Walle is relatieconsulente en auteur van het boek “Liefdesverklaring. Een handleiding voor meer geluk in de liefde”. Ze vindt dat we als samenleving behoedzamer moeten omgaan met liefde, relaties en seksualiteit. Ouders die hun kinderen houvast willen bieden op het vlak van seksualiteit en relatievorming, hebben het vandaag de dag niet gemakkelijk. Hoe maak je je kind weerbaar, en zet je het al vroeg op weg naar blijvend relatiegeluk?” Deze lezing is geschikt voor ouders, grootouders, opvoeders, leerkrachten, jeugdleiders.  Meer info >>

 

Hartelijk dank voor jouw interesse. Vergeet je niet in te schrijven voor de Zoommeeting van Family Watch en de lezing van Nathalie van de Walle als je er bij wilt zijn. En stuur de nieuwsbrief gerust door naar uw kennissen, zodat meerdere bezorgde ouders en grootouders onze kritische stem horen.
Samen sterk!

Comité Bezorgde Ouders en Grootouders

www.bezorgdeouders.be

Je kan ons steunen. Wij ontvangen geen subsidies. Dank alvast!

Translate >