oktober 2020

Prioritair in het tweede jaar secundair onderwijs, zelfs in een jaar waar leerlingen veel lessen hebben gemist: DE VOORTPLANTING. Vroeger in het tweede semester, nu wordt dit gegeven bij de opening van het schooljaar.
Door de wijzigingen van de leerplannen werden de boeken aangepast. Dit is nu het eerste thema in het boek, en daardoor wordt de indoctrinatie tot vroegseksualiteit nu opnieuw zes maanden vroeger gegeven. Elk jaar een beetje vroeger dus.

Geen info over virussen hoor, maar wel meer dan veertig van de 170 pagina’s in het boek (dus quasi 1/4) Natuurwetenschappen met expliciet seksuele inhoud, zonder dat dit ooit aan de ouders wordt meegedeeld, zonder dat men aan de jongeren in kwestie eens vraagt of zij dit wel willen. Valt dit ook niet onder de noemer ‘grensoverschrijdend gedrag’? Waarom worden ouders niet betrokken bij het opstellen van het thema relationele opvoeding?

Overigens bevat het boek zelfs verkeerde info, zoals bijvoorbeeld dat het condoom tegen soa’s beschermt. Het condoom beschermt niet 100%, maar dat wordt niet vermeld. Dat is dus ronduit gevaarlijk. En over relationele vorming of huwelijk wordt al helemaal niets gezegd.

Ik vraag me af of de Minister van Onderwijs Ben Weyts deze voorlichtingsprogramma’s al eens afgetoetst heeft bij zijn conservatieve N-VA achterban. Hoog tijd voor een brede bevraging van ouders en leerlingen wie pro is?

Translate >