Dag vrienden,

Hier zijn we met onze nieuwsbrief.

Vooreerst willen we de agenda meegegeven met een lezing die nu vrijdagavond plaatsvindt in Brugge. De lezing gaat over het nieuwe Sensiplan, een natuurlijke methode om al dan niet zwanger te worden.
Verder kan u twee artikelen lezen, een artikel over het dalend pilgebruik in Groot-Brittannië en één over ‘Hoe veilig is het gebruik van een condoom’.
Voorts vindt een antwoord van ons Comité op de standaardbrief van minister Crevits van Onderwijs, minister Vandeurzen van Welzijn en minister Gatz van Jeugd die ze geschreven hebben naar aanleiding van onze laatste petitie ‘Stop wij willen onze kinderen zelf opvoeden’.

Tot slot vindt u een getuigenis van een ouder die haar indrukken vertelt over haar zoon van 9 jaar die de jongerengids meekreeg in de boekentas. Het respecteren van het ouderlijk gezag bij de seksuele opvoeding is vorig jaar binnen de VN met een meerderheid bevestigd. Toch blijven de VN-agentschappen de “brede seksuele voorlichting” promoten via hun kantoren in de hele wereld. Daarom is het belangrijk dat de ouders ageren en hun recht hierin opeisen.
Veel leesgenot.

AGENDA

Ben jij pilmoe, spiraalmoe, hormonenmoe …

Ben jij op zoek naar een betrouwbare anticonceptiemethode zonder bijwerkingen? Wil jij gezond met je vruchtbaarheid omgaan? Heb je ethische bezwaren tegen de gangbare anticonceptiemethodes? Wil je zwanger worden en wil je daarom weten op welke dagen je het meest vruchtbaar bent? Houd je bij seksuele relaties rekening met een mogelijke zwangerschap, met mogelijke genitale besmettingen, met mogelijke latere gevolgen voor je gezondheid? Kom dan even luisteren. Hartelijk welkom!

SENSIPLAN, HET NIEUWE DENKEN OVER ANTICONCEPTIE, door Kathy Lamoral
1 december 2017 om 19u30 te Sint-Michiels vlak bij het station en autostradeafrit (Brugge)
Meer info >>

PILGEBRUIK

De link tussen depressie en anticonceptie is aangetoond. Vele koppels in Groot-Brittannië zoeken een alternatief.

SIGNIFICANTE DALING VAN PILGEBRUIK BIJ JONGE VROUWEN IN GROOT-BRITTANIË
3 november 2017, Katharina Gabriels
Lees verder >>

SOA’S, HPV EN HERPES

Jongeren worden een vals veiligheidsgevoel voorgehouden, waardoor ze aangespoord worden om meer geslachtsverkeer te hebben en het besmettingsrisico te verhogen. Het is niet omdat je een veiligheidsgordel draagt dat je meer gas mag geven.

DE VEILIGHEID VAN CONDOOMS.
Dokter De Vos, gynaecoloog
Lees verder >>

PETITIE

Hartelijk dank aan allen die meegedaan hebben aan de petitie. Het aantal blijft stijgen, dat is een goed teken. De ministers van Onderwijs, Welzijn en Jeugd hebben geantwoord met een standaardbrief. Hierop heeft het Comité terug een antwoord geformuleerd. Dit antwoord kan u terugsturen naar hen of uw eigen bezorgdheid omtrent dit thema. Het is goed dat de ministers weten dat hun antwoord niet afdoende is en dat we verandering willen. Daarom, stuur zeker een mail terug! Dank alvast voor uw medewerking.

ANTWOORD OP DE STANDAARDBRIEF VAN DE MINISTERS
Lees verder >>

RECHTEN VAN DE OUDERS

Vorig jaar werd in de VN door een meerderheid gestemd dat de verantwoordelijkheid van de seksuele opvoeding bij de ouders ligt. Sommige landen zeggen duidelijk dat ze de opvoeding niet aan derden willen overlaten. VN-agentschappen blijven toch “brede seksuele voorlichting” promoten via hun kantoren in de hele wereld. Het is goed dat ouders dit weten en hiertegen optreden naar de overheid, de directie van de scholen en hun rechten opeisen.


HET OUDERLIJK GEZAG MAAKTE EEN COMEBACK IN DRIE VN-RESOLUTIES.
Lees verder >>

GETUIGENIS

We hechten veel belang aan de opinie van ouders als het gaat over de seksuele opvoeding. Het is goed dat de overheid en scholen de bezorgdheden van de ouders leren kennen en hiermee rekening houden. Hier kan u een korte getuigenis lezen van een bezorgde moeder. Geeft u ook uw getuigenis door aan ons?

GETUIGENIS BEZORGDE OUDER
Lees verder >>

STEUN ONS

U kan ons werk ook financieel steunen. Flyers worden talrijk uitgedeeld om mensen te mobiliseren met uw steun. U kan ze ook bestellen bij info@bezorgdeouders.be

 

Neem ook even een kijkje op onze nieuwe website www.bezorgdeouders.be

Hartelijk dank voor uw steun.

Samen sterk!

 

 

 

Translate >