Mijn zoon van 9 jaar kreeg dit boekje, de Jongerengids, dus ook mee en ik was in alle staten! Ik vind het echt niet kunnen dat ouders gewoon buitengesloten worden. Het wordt meegegeven zonder aan de ouders iets op voorhand te melden dat een boekje in verband met onder andere het thema seksualiteit zal worden meegegeven. Ik heb ook de indruk dat er teveel vertrouwd wordt op de overheid, het zal wel goed zijn. De buitenkant van het boekje ziet eruit alsof het een kinderboek is voor 3-jarigen maar de binnenkant vertelt iets heel anders.

Ik vind dat kinderen op zo’n leeftijd helemaal niet op deze manier moeten worden ingelicht of hiermee moeten bezig zijn. Ouders krijgen ook geen inspraak wat betreft de inhoud. De kinderen mogen wel wat informatie krijgen in verband met seksualiteit en voorbereid worden op de puberteit, maar zeker niet op die manier en met zo’n inhoud.

Een bezorgde ouder

 

Translate >