Beste vrienden,

Deze maand wordt over de uitbreiding van de abortuswet gestemd in de Kamer van volksvertegenwoordigers. U vindt een kort overzicht van de inhoud van de wet. Voorts vindt u de schrijfactie gericht aan de Kamerleden. Misschien kan ook u iemand aanschrijven, desgewenst met toevoeging van een persoonlijke noot. U vindt er al de nodige gegevens. Voorts vindt u een onderzoek van Stuart Derbyshire dat aantoont dat een foetus van 12 weken wel degelijk pijnprikkels voelt. Voordien ontkende hij dat.
Deze maand wordt de film ‘Unplanned’ in twee cinema’s gespeeld. Alle informatie vindt u in de agenda. Het artikel ‘Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden’ moedigt ons aan om te gaan kijken en anderen uit te nodigen. Lees ook het getuigenis van de dokter die meespeelt in de film. Als slot vindt u een activiteit die we willen steunen.

ABORTUS UIT DE STRAFWET HALEN : WEER EEN ONWERKBARE WET?

Onderhavig dossier van het Europees Instituut voor Bio-ethiek maakt een stand van zaken op over de inhoud, de filosofie en de effecten van het wetsvoorstel dat nu voorligt. De analyse heeft betrekking op de depenalisering van abortus en op mogelijke alternatieven die de naleving van de nieuwe richtlijnen inzake abortus zouden moeten waarborgen
Lees verder >>

SCHRIJFACTIE: VRAAG VOLKSVERTEGENWOORDIGERS OM TE STEMMEN VÒÒR DE BESCHERMING VAN HET LEVEN.

Op 13 februari wordt het advies van de Raad van State bekend gemaakt aan de parlementsleden. Bij een positief advies moet de wet in de Kamer worden gestemd. Er zijn 150 Kamerleden. De wet zal waarschijnlijk gestemd worden op 20 februari. Na de uitspraak van de Raad van State, dus op 13 februari, gaat de schrijfactie van start gericht aan de Kamerleden.
Lees verder >>

 

PRO-CHOICE ONDERZOEKER: PIJNERVARING ONGEBORENE ONDERSCHAT.

 Het is zeker nieuwswaardig dat een – nog steeds – uitgesproken pro-choice onderzoeker, Stuart Derbyshire, moet toegeven dat de pro-life beweging geen ongelijk had, toen die stelde dat pijn wellicht al vanaf 12 weken zwangerschap kan optreden.

Lees verder >>

 

 EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1.000 WOORDEN.

Inderdaad: beelden kunnen een veel sterkere indruk op ons maken dan woorden. Om de harten van mensen te raken en hun mening over abortus te veranderen, zijn argumenten niet voldoende.
Nu de film ‘Unplanned’ op verschillende plaatsen vertoond wordt, maak je best van die gelegenheid gebruik. Nodig iemand uit om (mee) te gaan naar de film, misschien een politicus die straks moet stemmen over de abortuswet.
Lees verder >>

VOORMALIG ABORTUSARTS ANTHONY LEVATINO EN ZIJN VROUW

Dokter Anthony Levatino getuigt samen met zijn vrouw van de tragedie die hun leven op z’n kop zette. Hun dochter Heather overleed na een aanrijding met een auto. Tijdens de eerstvolgende abortusbehandeling knapte er iets. Na al die jaren keek hij écht naar de ledematen op tafel, waarna hij ineens echt besefte wat abortus is. Hij kon zijn werk niet meer doen en werd een spreekbuis voor de pro-life beweging. Levatino werkte mee aan de film Unplanned als de abortusarts die bij de opening van de film te zien is.
Luister verder >>

AGENDA

DE FILM ‘UNPLANNED’ IS TE ZIEN IN DE BIOSCOOP IN GENT EN DE HAAN

De Haan op dinsdag 18 februari

Gent op donderdag 27 februari
Meer info >>

CONFERENTIE: SPREEK OVER DE LIEFDE MET UW KINDEREN, MET INÈS PÉLISSIÉ.

Vrijdag 27 maart 2020 van 20:00 – 23:00, te Brussel. Georganiseerd door IFFD.

Inès Pélissié du Rausas, getrouwd en moeder van vijf kinderen, is doctor in de filosofie aan de universiteit van La Sorbonne. Haar recentste boek ” Parlons d’amour à nos enfants: A la lumière de la théologie du corps ” ( Met onze kinderen over liefde spreken vanuit de theologie van het lichaam) werd uitgebracht in 2019. Daar gaat ze meer over vertellen.
Meer info >> Schrijf u tijdig in!

 

Helpt u de nieuwsbrief verspreiden zodat de informatie doorstroomt en we meer mensen kunnen bereiken. Bij voorbaat dank!
Samen sterk!

Comité Bezorgde Ouders en Grootouders
www.bezorgdeouders.be

U kan ons steunen. Wij ontvangen geen subsidies. Dank alvast!

Translate >