Beste vrienden,

We sturen de petitie door die de erotische scène in het toneel ‘Het Lam Gods’ aanklaagt met enkele bedenkingen erbij aan onze regering. De petitie bestaat nu ook in het Frans. Voorts leest u hoe de abortuswet aan de tijdsgeest wordt aangepast door onze nationale regering en hoe politiek en wetenschap denkt over de genderideologie.

 

POLITIEK

 

Gewetensvrijheid is één van de principes die Belgische regeringen en parlementairen met gulle vrijgevigheid decennia lang in resoluties en verdragen hebben gegoten. Om dan, in een snel compromis tussen regeringspartijen, dat principe in de papiermand te kiepen. Dat is wat gebeurde tijdens de laatste dagen voor de zomervakantie.” Intussen is het wetsontwerp ook in de Kamer goedgekeurd.

 

ABORTUSWET WORDT ‘AAN DE TIJDSGEEST AANGEPAST’ , 19 september 2018, Mark Geleyn Lees verder >>

 

GENDER

 

*‘De richting genderstudies zou de leerlingen geen nuttige vaardigheden voor de arbeidsmarkt aanleren, geen nuttig doel dienen en gebaseerd zijn op ideologie in plaats van wetenschap. We moeten het bewustzijn vergroten dat deze programma’s niets doen om onze natie op te krikken. In feite zijn ze de op waarden gerichte manier van denken aan het vernietigen die nog steeds aanwezig is in de landen van Midden-Europa.’

HONGARIJE SCHRAPT RICHTING ‘GENDERSTUDIES’ AAN UNIVERSITEITEN 11 augustus 2018, Pieter Van Berkel Lees verder >>

 

*De regering van de Amerikaanse president Donald Trump overweegt een wetswijziging waardoor iemands geslacht enkel biologisch bepaald kan worden, dus door de genitaliën bij de geboorte. Dat schrijft The New York Times.

TRUMP WIL TRANSGENDERISME NIET MEER WETTELIJK ERKENNEN 22 oktober, Pieter Van Berkel Lees verder >>

 

* Onderzoek laat zien dat er natuurlijk jongensgedrag is, schrijft Angela Crott. „Het is beter op te voeden met de jongensnatuur mee dan dwars ertegenin.”

‘GESLACHT WORDT NIET SOCIAAL BEPAALD, MAAR IS EEN BIOLOGISCH FEIT’ Lees verder >>

 

 

 

PETITIE AAN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR SVEN GATZ EN SCHEPEN VAN CULTUUR ANNEMIE STORMS

 

http://vcp-vl.be/nieuwsbrief-2/images/het%20lam%20Gods_180.png Bij het Nederlands Toneelgezelschap Gent is donderdagavond 27 september het controversiële toneelstuk ‘Lam Gods’ in avant-première gegaan. Tijdens een opmerkelijke scène vrijen twee acteurs voor een groepje kinderen, die ook meespelen in het stuk. NTGent wil haar voorstelling niet aanpassen.

 

 

TEKEN HIER: STOP EROTISCHE TONEELSCÈNE WAARBIJ KINDEREN TOEKIJKEN

Nederlandse versie >>

Franse versie >>

 

#ME TOO!

 

We halen enkele artikelen aan die de toename van het grensoverschrijdend seksueel gedrag bij volwassenen en kinderen aan het licht brengen. Blijkbaar is dit een kwaal van deze tijd. Moet de regering zich niet afvragen waarom het grensoverschrijdend gedrag toeneemt? En of de grenzen die gesteld worden door de overheid niet moeten worden aangescherpt op diverse terreinen? Zowel binnen het onderwijs ( geen vroeg- en libertaire seksualisering), de media en cultuursector (geen naaktscènes en erotische scnènes), als binnen justitie (strengere aanpak van porno, sexting, naaktlopen, verhogen seksuele meerderjarigheid)?

Een duidelijke eenstemmige aanpak in de diverse sektoren zou alvast het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag drastisch doen dalen. Maar is de politieke wil er om deze omslag te maken? Of moet het water eerst tot de lippen komen?

HELFT VAN VROUWEN IN CULTUUR- EN MEDIASECTOR ERVAARDE AFGELOPEN JAAR GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG. 26 juni 2018, Het Laatste Nieuws  Lees verder >>

ZORGCENTRA SEKSUEEL GEWELD KRIJGEN MEER SLACHTOFFERS DAN VERWACHT: “’DARK NUMBER’ LIGT VEEL HOGER DAN GEDACHT”. 10 maart 2018, Nieuwsblad  Lees verder >>

 

COMMOTIE OP SCHOOL NA “SEKSUELE SPELLETJES” BIJ KLEUTERS. 12 juni 2018, Nieuwsblad  Lees verder >>

CHILD FOCUS TELT NU AL MEER OPROEPEN OVER “SEXTING” DAN IN HEEL 2015. 28 juli 2017, Het Laatste Nieuws  Lees verder >>

 

 

 

DANK ALVAST voor uw interesse. Vergeet de petitie niet te tekenen a.u.b.. Deelt u ook onze bezorgdheid, stuur dan deze nieuwsbrief door naar geïnteresseerden. Dank u wel.

Samen sterk!

Comité Bezorgde Ouders en Grootouders

 

 

 

 

Translate >