Alleen voor jongens, over wat er gebeurt als je ouder wordt, enzo.

Judith Janssen-van den Borg

Dit boek is geschreven voor jongens tussen 10 en 13 jaar.

Het boek is niet saai om te lezen omdat er een verhaal in verweven zit. Het is een speelse aanpak van voorlichting, niet gewichtig, maar toch doordacht.

Vader en zoon mailen elkaar regelmatig omdat vader in Amerika zit voor zijn werk. Hoe de vader reageert op de opmerkingen van zijn zoon tijdens zijn e-mailcorrespondentie, kan ook ouders inspireren. De christelijke visie zit erin verweven.   Meer info >

Alleen voor meisjes, over wat er gebeurt als je ouder wordt, enzo.

Judith Janssen-van den Borg

 Dit boek heeft dezelfde speelse aanpak. Hier schrijft Hannah in haar dagboek wat haar allemaal bezighoudt, de school, het koor, belevenissen met vrienden, grote zus en kleine broer, en hoe ze het puberen ervaart. Hieruit kan men veel leren en het sluit naadloos aan op de belevingswereld van een tiener die pubert. Er staan ook kleine opdrachtjes in voor je tienerdochter tussen 9 en 12 jaar. Dat is een boek dat tieners niet ongelezen in de boekenkast laten staan.   Meer info >>

 

 

 

 

Kijk, dat ben ik! Voor jongens van 10 tot 13 jaar.

A. Teerds-Gertenbach

 

 Kijk dat ben ik! Is een boekje dat speciaal geschreven is voor jongens van 10 tot 13 jaar. De uitleg eenvoudig, passend bij deze leeftijd

Je kunt erin lezen hoe je lichaam verandert als je volwassen wordt. Niet alleen je lichaam verandert, maar je gaat je ook anders voelen. In dit boekje lees je niet alleen wat er verandert, maar ook hoe je met die veranderingen om kunt gaan. Herkenbare situaties van Jan-Willem worden beschreven.   Meer info >>

 

 

Kijk, dat ben ik! Voor meisjes van 10 tot 13 jaar.

A. Teerds-Gertenbach

 

 Dit boekje heeft dezelfde schrijfstijl als het gelijkaardig boek voor jongens en houdt de uitleg eenvoudig, passend bij deze leeftijd. Evelien, een tiener, vertelt haar ervaringen en je leest hoe haar ouders en haar vrienden hierop inspelen. De Bijbel (Statenvertaling) krijgt duidelijk zijn plaats, want daarin lees je juist over het wonder van de liefde tussen man en vrouw.

Meer info >>

 

 

Wat gebeurt er in mijn lichaam?

Dr. Elisabeth Raith-Paula

 Medisch competent en verfrissend natuurlijk beschrijft de auteur Elisabeth Raith-Paula het verloop van een menstruatiecyclus. Want slechts wie zijn eigen lichaam kent en begrijpt, zal er zich ook goed in voelen! Het boek begeleidt meisjes door de jaren van de puberteit, van de beleving van de eerste menstruatie tot de vraag naar de inwerking van moderne voorbehoedmiddelen op het vrouwelijk lichaam – een unicum in de voorlichting literatuur voor jonge meisjes! Als leeftijdsindicatie voor dit boek houden we 11 tot en met 14 jaar aan. Dr. med. Elisabeth Raith-Paula is met haar seksueel-pedagogisch preventieproject ‘My Fertility Matters’ in steeds meer landen succesvol. Meer dan 500 medewerkers stellen de cyclusshow in scholen, vormingscentra, parochiecentra en consultatiebureaus voor.   Meer info >>

 

Translate >