2 december 2017, CBO

Eén december is wereld-aids-dag. 9 december wordt een fundraising-avond georganiseerd te Gent. De verspreiding van hiv zou ondanks de blijvende stijging wereldwijd lichtjes gedaald zijn in ons land de laatste jaren door de snelle diagnose en het toenemend gebruik van medicatie die het hiv-virus onder controle houdt. Maar de promiscuïteit blijft stijgen en de politiek doet een grote knieval voor de farma industrie en de liberale ideologie.

Vooreerst komt Sensoa met trots melden dat de verspreiding van het hiv gedaald is, dankzij een totaalpakket van maatregelen. Dat pakket betstaat uit medicatie die genomen wordt na besmetting, zodat het hiv-virus wordt onderdrukt , deze mensen geen AIDS krijgen en zelf minder besmettelijk zijn. Soms duurt het 3 jaar voor een diagnose wordt gesteld. De diagnose moet vlugger gebeuren. Door de sneltesten kan men een vlugge diagnose stellen en een behandeling inzetten. Er komt een geneesmiddel op de markt dat preventief kan worden ingenomen. Dit zou gebruikt worden door groepen die een hoog risico lopen. Het veilig vrijen met condoom zou zogezegd ook helpen. We weten intussen dat het condoom voor 13 % onveilig is in gebruik, waardoor het aan seksueel actieve mensen een vals gevoel van veiligheid geeft en hierdoor de promiscuïteit toeneemt. De grote oplossing moet blijkbaar komen van de farmaceutische bedrijven en de we worden niet aangesproken op onze levensstijl.

Goedele Liekens maakt reclame voor de jaarlijkse fundraising om het wetenschappelijk onderzoek in internationale context mogelijk te maken. Professor Linos Vandekerckhove van het UZ-Gent die de HIV onderzoeksgroep leidt, laat de luisteraar weten dat het geld zeker goed besteed zal worden.

Tijdens de fundraising-avond die 9 december zal plaatsvinden in het Gentse ICC-centrum is Rudi Pauwels één van de gastsprekers. Rudi Pauwels is biotech ondernemer en een van de rijkste Belgen. Hij heeft in het verleden zelf onderzoek gedaan en ontwikkelde verschillende aidsremmers die hij verkocht aan de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson. Later heeft hij eigen biotechbedrijven opgezet . In 2015 werd het bedrijf Biocartis gelanceerd op de aandelenbeurs Euronext in Brussel. Daarbij werd 115 miljoen euro opgehaald.. Voor de farmaceutische productie heeft Janssen Pharmaceutica in België nog vestigingen in Geel, Olen en Merksem. Enkele geneesmiddelen die ze maken zijn Prezista, Intelence en Edurant tegen hiv/aids (bron: wikipedia Janssen Pharmaceutica).

De tweede gastspreker is de minister van volksgezondheid Maggie De Block. Dat minister De Block buigt voor de farmalobby is al eerder bekend. Het begon al in 2015, toen minister De Block een wel heel opmerkelijke deal met de grote farmaceutische bedrijven sloot. Ze verkregen dat de terugbetaling van hun nieuwe medicatie volledig geheim werd gehouden. In ruil hiervoor zou de industrie ‘eventuele’ kortingen toekennen aan de overheid. De kostprijs voor deze deal zou ver boven de 2 miljard euro zijn. Ondertussen besliste minister De Block om ook de advisering van huisartsen over nieuwe geneesmiddelen over te laten aan diezelfde farma-industrie, terwijl het nu gebeurt door een onafhankelijk orgaan vzw Farmaka (Bron >>). Is het daarom dat ook minister De Block in Gent het podium mag betreden?

Zo ziet u dat de libertijnse seksuele ideologen goede vriendjes zijn met de farma- industrie en dat de politiek voor beiden een knieval doet.

Goedele Liekens slaat alarm omdat er geld moet opgehaald worden. ‘Het hiv-virus verzwakt de afweer, wat leidt tot het krijgen van AIDS. Het dodelijkste virus heeft vorig jaar 1,8 miljoen mannen, vrouwen, kinderen en ouderen besmet. 37 miljoen mensen wereldwijd zijn getroffen door het hiv-virus.’ Vooral in Afrika en Europa zijn de besmettingen gestegen. De stijging van de besmette gevallen met hiv is nog nooit zo sterk geweest in Europa, 160 000 gevallen in 53 landen. De infecties zijn tussen 2007 en 2016 met 52 % gestegen. In Afrika is er geen medicatie en preventie en woedt het hiv-virus het sterkst (Bron >>). Het is een wereldepidemie waarvan de oorzaak gekend is, maar waar niets aan wordt gedaan. Enkel de symptomen bestrijdt men.

Goedele Liekens en Sensoa doen zich voor als de grote bestrijders van hiv, maar liggen mee aan de basis ervan, door het promoten van anale seks en promiscuïteit (groepsseks, trio’s). Er is een groter risico op verspreiding van hiv bij anale seks. Bij anale seks ontstaan kleine wondjes in het slijmvlies van de aars (Bron>>). Die wondjes vormen een toegangspoort voor het hiv-virus. Zogenaaamde popper drugs worden aanbevolen door Sensoa, als ontspanner om de anale seks vlotter te laten verlopen ( Bron >>). Deze nieuwe trend zal het aantal besmette hiv-gevallen zeker niet doen dalen. Dat anale seks zonder het gebruik van poppers de nodige verwondingen veroorzaakt, is een duidelijk teken dat het tegennatuurlijk is . Anale seks wordt gepromoot, zodat het niet exclusief blijft voor homo’s maar algemeen aanvaardbaar wordt, ook voor heterokoppels.

Er wordt geen enkele oproep gedaan om de promiscuïteit, het geslachtsverkeer met steeds wisselende partners, meestal aangegaan zonder een binding, te stoppen. Als homo’s één vaste partner hebben, zullen ze niet ten prooi vallen aan het hiv-virus. Het genot met diverse partners moet blijkbaar kunnen doorgaan in onze hedendaagse hedonistische wereld.

Nee, de wetenschappers hebben nog altijd het hiv-virus niet kunnen genezen. Men had wel het aantal slachtoffers kunnen doen dalen door promiscuïteit en anale seks te ontraden, maar hiervoor knijpt men een oogje dicht. Dit past niet in de hedendaagse seksuele pedagogie van onze nieuwe seksuologen, waar seks prima is zolang beiden zich er goed bij voelen.

Het veilig vrijen met condoom wordt aanbevolen, maar het geeft een vals gevoel van veiligheid. Voor 13 % faalt het gebruik van een condoom (Bron >>). Normaal houdt het condoom hiv tegen maar in het gebruik wordt dus 1 op de 7 keer een hiv-virus doorgegeven. De volgende soa’s kan het condoom niet tegenhouden en worden sowieso doorgelaten door het condoom: herpes, hpv, schurft, schaamluizen doorlaat.

Ondertussen is alle hoop gericht op de farmaceutische aanpak, die ons miljoenen euro’s kost, terwijl het maar een pover resultaat oplevert ( 4 miljard in 2018). De echte oplossing om deze strijd te winnen, is het afraden van promiscuïteit en zeker als dit gebeurt binnen homoseksuele contacten