2 december 2017, CBO | herziening op 3 december 2022

Eén december is wereld-aids-dag. 9 december wordt een fundraising-avond georganiseerd in Gent. De verspreiding van hiv zou ondanks de blijvende stijging wereldwijd lichtjes gedaald zijn in ons land de laatste jaren door de snelle diagnose en het toenemend gebruik van medicatie. Maar de promiscuïteit blijft stijgen en de politiek doet een grote knieval voor de farma-industrie en de vrije seksuele revolutie.

* Sensoa komt met trots melden dat de verspreiding van het hiv gedaald is, dankzij een totaalpakket van maatregelen.
-Dat pakket bestaat uit medicatie die genomen wordt na besmetting, zodat het hiv-virus wordt onderdrukt , zodat men geen AIDS krijgt en zelf minder besmettelijk is.

Foto: HIV zelftest in Bordeaux Frankrijk 2015

-Soms duurt het 3 jaar voor een diagnose wordt gesteld. De diagnose moet vlugger gebeuren. Door de sneltesten kan men een vlugge diagnose stellen en een behandeling inzetten.
-Er komt een geneesmiddel op de markt dat preventief kan worden ingenomen. Dit zou gebruikt worden door groepen die een hoog risico lopen op besmetting.
-Het vrijen met condoom helpt gedeeltelijk. We weten dat het condoom voor 13 % onveilig is in gebruik, waardoor het aan seksueel actieve mensen een vals gevoel van veiligheid geeft en hierdoor de promiscuïteit toeneemt.

=>De grote oplossing moet komen van de farmaceutische bedrijven. We worden niet aangesproken op onze levensstijl.

*Goedele Liekens maakt reclame voor de jaarlijkse fundraising om het wetenschappelijk onderzoek in internationale context mogelijk te maken.

-Tijdens de fundraising-avond die 9 december zal plaatsvinden in het Gentse ICC-centrum is Rudi Pauwels één van de gastsprekers. Rudi Pauwels is biotech ondernemer en één van de rijkste Belgen. Hij heeft in het verleden zelf onderzoek gedaan en ontwikkelde verschillende aidsremmers die hij verkocht aan de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson. Later heeft hij eigen biotechbedrijven opgezet. In 2015 werd zijn bedrijf Biocartis gelanceerd op de aandelenbeurs Euronext in Brussel. Daarbij werd 115 miljoen euro opgehaald (Bron>>).
Voor de farmaceutische productie heeft Janssen Pharmaceutica in België nog vestigingen in Geel, Olen en Merksem. Enkele geneesmiddelen die ze maken zijn Prezista, Intelence en Edurant tegen hiv/aids (bron: wikipedia Janssen Pharmaceutica).

-De tweede gastspreker is de minister van volksgezondheid Maggie De Block. Dat minister De Block buigt voor de farmalobby is al eerder bekend. Het begon al in 2015, toen minister De Block een wel heel opmerkelijke deal met de grote farmaceutische bedrijven sloot. Ze verkregen dat de terugbetaling van hun nieuwe medicatie volledig geheim werd gehouden. In ruil hiervoor zou de industrie ‘eventuele’ kortingen toekennen aan de overheid. De kostprijs voor deze deal zou ver boven de 2 miljard euro zijn. Ondertussen besliste minister De Block om ook de advisering van nieuwe geneesmiddelen bij huisartsen over te laten aan diezelfde farma-industrie, terwijl het nu gebeurt door een onafhankelijk orgaan vzw Farmaka (Bron >>). Is het daarom dat ook minister De Block in Gent het podium mag betreden?

=>Zo ziet u dat de libertijnse seksuele ideologen goede vriendjes zijn met de farma- industrie en dat de politiek voor beiden een knieval doet. De farma-bedrijven maken enorme winsten. De fundraising moet komen van de gewone man.

*Goedele Liekens slaat alarm. ‘Het hiv-virus verzwakt de afweer, wat leidt tot het krijgen van AIDS.’

-Wereldwijd: Wereldwijd hebben bijna 37 miljoen mensen het hiv-virus dat aids veroorzaakt. Het dodelijkste virus heeft vorig jaar 1,8 miljoen mannen, vrouwen, kinderen en ouderen besmet. Vooral in Afrika en Europa zijn de besmettingen gestegen.
-Europa: De stijging van de besmette gevallen met hiv is nog nooit zo sterk geweest. In 2016 liepen 160 000 mensen het virus op in de 53 landen die deel uitmaken van de Europese regio. De infecties zijn tussen 2007 en 2016 met 52 % gestegen.
-In de armere regio’s van Afrika is er geen medicatie en preventie en woedt het hiv-virus het sterkst (Bron >>).

=>Het is een wereldepidemie, zowel in de beschaafde als de ontwikkelingslanden. Als deze trend aanhoudt, zullen we niet in staat zijn om de doelstelling te bereiken om de hiv-epidemie tegen 2030 te beëindigen.

*Goedele Liekens en Sensoa doen zich voor als de grote bestrijders van hiv, maar liggen mee aan de basis, door het toestaan van anale seks en promiscuïteit (onenightstand, groepsseks, trio’s).

-Er is een groter risico op verspreiding van hiv bij anale seks. Bij anale seks ontstaan kleine wondjes in het slijmvlies van de aars (Bron>>). Die wondjes vormen een toegangspoort voor het hiv-virus. Ook via de penis kan het virus binnendringen. Dat anale seks veelvuldig (kleine) verwondingen veroorzaakt, is een duidelijk teken dat het tegennatuurlijk is.
Anale seks wordt genormaliseerd en gepromoot, zodat het niet exclusief blijft voor homo’s maar algemeen aanvaardbaar wordt, ook voor heterokoppels.
Zogenaamde popper drugs worden aangeduid door Sensoa, als ontspanner om de anale seks vlotter te laten verlopen ( Bron >>).

-Er is een groter risico op verspreiding van hiv wanneer men geslachtsverkeer heeft met steeds wisselende partners. Als men een vaste relatie heeft, zal het hiv-virus zich niet verspreiden. Het genot van het vrijen met diverse partners moet blijkbaar kunnen doorgaan in onze hedendaagse hedonistische wereld. Er wordt geen enkele oproep gedaan om promiscuïteit te ontraden, integendeel.

-Het veilig vrijen met condoom wordt aanbevolen, maar het geeft een vals gevoel van veiligheid. Hierdoor neemt de promiscuïteit nog toe.
Voor 13 % faalt de condoom preventie door fouten in het gebruik ervan (Bron >>).
Hierdoor wordt 1 op de 7 keer het hiv-virus toch doorgegeven.
De volgende soa’s kan het condoom niet tegenhouden en worden sowieso doorgelaten: herpes, hpv, schurft, schaamluizen.

=>Ondertussen is alle hoop gericht op de farmaceutische aanpak, die ons miljoenen euro’s kost (4 miljard onkosten in 2018), terwijl het maar een pover resultaat oplevert. De echte oplossing om deze strijd te winnen, is het afraden van promiscuïteit en anale seks.

Translate >