GESLACHT en/of GENDER?  

Maandag 29 april om 19u30

Wat is er aan de hand in Genderland?

Vanwaar de toegenomen gendertwijfels bij de jeugd?

Wat zegt dit over ons beeld van de mens?

In 20 à 30  jaar tijd is het thema “gender” pijlsnel in het centrum van de actualiteit terechtgekomen. LBGTQIA+ – mensen die voor hun rechten opkomen, maar ook: kinderen met genderdysforie, jongeren die zich niet met het geboortegeslacht willen identificeren…: wat is hier aan de hand? Transpersonen zijn er altijd geweest, maar ze waren heel zeldzaam.

Wat kan er achter de huidige exponentiële toename zitten? Wat vraagt dit fenomeen van ouders, leerkrachten en opvoeders, van zorgverleners, van overheden, en van de kinderen en jongeren zelf?

Hoe kunnen we de geslachtelijkheid van de mens begrijpen vanuit een ruim kader waarin de geestelijke kern van de mens niet over het hoofd gezien wordt?

Dokter Luc Vandecasteele, was huisarts van mei 1980 tot aan zijn pensionering einde 2019. In 1979-80 volgde hij de opleiding in de antroposofische geneeskunde in Nederland. Sinds de prille jaren ’80 tot op heden is hij adviserend schoolarts in de Michaelischool in Aalst, en sinds de prille jaren ’90 ook in de Teunisbloem in Gent. Nu heeft hij diverse lezingen en vormingen.

Na de Webinar is er mogelijkheid tot vraagstelling.

Welkom!

De onkosten zijn 5 euro.
De opbrengst gaat naar het schrijven en drukken van alternatieve programma’s relationele en seksuele vorming.

INSCHRIJVEN>> https://www.chipta.com/tickets/event/69469/webinar-geslacht-enof-gender/

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Daarin zit de link naar de zoommeeting (Ga naar bestelling –> Open evenement).

Organisatie www.bescherm-onze-kinderen.be

Translate >