17 maart 2023, New York Post (Bron>>)

De regel van Florida, om te voorkomen dat minderjarigen procedures voor geslachtsverandering ondergaan, is nu van kracht geworden. Wetgevers van de Republikeinse staat werken aan plannen om de beperkingen nog verder te versterken.

Voordat het verbod op geslachtsverandering van kracht werd, verdedigde gouverneur Ron DeSantis zijn standpunt nadat president Biden een interview had gegeven waarin hij zei dat de nieuwe regel van Florida “bijna zondig” was.

Het is gewoon verschrikkelijk wat ze doen“, zei Biden eerder deze week tegen “The Daily Show”. “Het is niet zoals, weet je, een kind wordt op een ochtend wakker en zegt: ‘Weet je, ik besloot dat ik een man wilde worden’, of ‘ik wil een vrouw worden’…

Het is wreed“, voegde de president eraan toe.

DeSantis, van wie algemeen wordt verwacht dat hij het in 2024 tegen Biden zal opnemen, sloeg terug door te tweeten: “Het is niet ‘zondig’ om de verminking van minderjarigen te verbieden. Het is onaanvaardbaar dat de federale overheid geslachtsveranderingsoperaties toestaat voor kinderen.”

Ook de Staat Mississippi, Tate Reeves, heeft onlangs een wetsvoorstel ondertekend om geslachtsbevestigende hormonen of operaties in de staat te verbieden voor iedereen onder de 18 jaar.

En de Republikeinse gouverneurs van South Dakota en Utah tekenden dit jaar ook een verbod op genderbevestigende zorg.

Translate >