Waarom geen seks voor het huwelijk en hoe mooi is het te wachten.

Schrijver: Oscar Lohuis

Oscar Lohuis wil je laten zien hoe mooi het is de seksuele relatie te bewaren voor je eigen vrouw of man. Acht duidelijke redenen om te wachten tot het huwelijk worden op een rijtje gezet. God geeft ons deze leefregel voor ons eigen bestwil en voor een zo goed mogelijk functionerende samenleving. Hij wil dat huwelijken en gezinnen gelukkig zijn.

Exclusieve Liefde is geschreven voor jongeren en mensen die willen gaan trouwen, maar is ook bedoeld tot aanzet voor gesprek tussen de generaties. Praten over onderwerpen die met de liefdesrelatie, seksualiteit en trouwen te maken hebben blijkt niet vanzelfsprekend te zijn.

Het boek bevat ook zestig relevante gespreksvragen, speciaal opgesteld voor mensen die (misschien willen) gaan trouwen. Deze gaan over allerlei onderwerpen die met het huwelijk te maken hebben.

Te koop >>

Lezing voor de jeugd: Exclusieve liefde

door Oscar Lohuis

Hier kan u een stukje van zijn visie op seksualiteit horen.

 

Seksuele reinheid is een deugd waardoor je gelukkig wordt.

Overspel leidt veelal tot echtscheiding.

Veel huwelijken eindigen in een echtscheiding, nu tot 50 %. En toch wordt ‘second love’ gepromoot op de radio in Nederland! (Ook in ons land worden polyamoreuze relaties genormaliseerd en aan de man gebracht via de media en wetenschap.) Zij faciliteren overspel. Wat men zaait zal men oogsten.

Seksuele vrijheid is een drama voor de samenleving.

Als heel veel mensen een hoogstaande seksuele moraal zouden hebben, dan zouden veel problemen verdwijnen. Dan is er geen seksverslaving, aanranding, verkrachting, prostitutie, pornografie, seksindustrie, pedofilie, moorden na seksmisdrijf, éénouder gezinnen, eenzaamheid …

Seksuele vrijheid leidt tot slavernij.

Het seksuele verlangens is iets mooi, krachtig, maar wekt het niet op voordat het haar behaagt.

Binnen de veilige grenzen van het huwelijk is het op zijn plaats. Buiten het huwelijk is het destructief. Het laat een gevoel van eenzaamheid, onreinheid, gebruikt voelen, verlatenheid na. Die grens is een zegen voor jezelf.

Herwaardering van de seksualiteit is nodig.

Nu wordt seksualiteit gedevalueerd, verlaagd tot een consumptiemiddel, een zelfgericht iets.

Eén worden

Een levenseenheid vormen met je partner betekent dat je je leven deelt, gedachten, gevoelens, lief en leed, familie, vrienden, huis, blijven kiezen voor elkaar. Je offert je leven op voor de ander.

De lichamelijke eenheid is een viering van de levenseenheid, door het vrijen en beleven van intimiteit. Hierdoor wordt het gevoel van verbondenheid versterkt.

De lichamelijke eenheid schreeuwt om de levenseenheid. Ieder mens verlangt naar ‘echte’ liefde.

Bedenk: Als je jong aan seks begint is er veel kans dat je komt aan de vrouw van een ander op latere leeftijd. Zorg dat het meisje als maagd kan trouwen.

Wachten met seks bouwt vertrouwen in de ander.

Het echtscheidingspercentage voor hen die als maagd trouwen is 5 %.

 

Translate >