24 augustus 2022, Ellaster

Het bereiken van gendergelijkheid en bekrachtigen van vrouwen en meisjes is één van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG 5). Daarnaast committeren steeds meer overheden en organisaties zich aan de inclusiviteitsagenda, van het World Economic Forum, die inclusiviteit en gendergelijkheid voor de LBGTI+-community nastreeft. Deze doelstellingen blijken in de praktijk vaak op gespannen voet te staan met de bescherming van vrouwen en meisjes.

https://i0.wp.com/www.ellaster.nl/wp-content/uploads/2022/08/sdg-goal-5-gender-equality_01-300.png?resize=200%2C229&ssl=1

 

Mensen accepteren om ‘wie ze zijn’ houdt ook in accepteren wie ze lichamelijk zijn. In enkele gevallen is dat echter niet zo eenduidig. Soms is het geslacht bij de geboorte niet meteen duidelijk. Ook door medisch ingrijpen kan er sprake zijn van twee geslachten. Bijvoorbeeld: een transgender man met een baarmoeder én een penis, is dat een man of een vrouw? (zie kadertekst hieronder)

 

 

 

Gender is een keuze

De nieuwe transgenderwet maakt geslachtsverandering tot administratieve kwestie, zonder toetsing door een arts. Geslacht wordt daarmee een keuze in plaats van een biologisch gegeven. (Lees meer in het artikel in de De Andere Krant van 20 augustus, nr. 32)

De stichting Voorzij is een feministische organisatie die opkomt voor vrouwen en meisjes, maar die transvrouwen daar niet toe rekent. Oprichter Caroline Franssen zegt over de nieuwe transgenderwet: “Dit gaat grote gevolgen hebben voor de privacy, waardigheid, veiligheid en rechten van alle vrouwen en meisjes in Nederland”.

https://i0.wp.com/www.ellaster.nl/wp-content/uploads/2022/08/1000_F_484992027_M6eMjmJrfyQgkBnQ8Qt7U4nwP4LI5iBZ.jpeg?resize=300%2C300&ssl=1 Naast transgenders die het gevoel hebben tot het andere geslacht te behoren dan hun biologische geslacht, of van geslacht veranderen, is er ook de ‘intersekse’. Dat is iemand die van sekserol verandert, van man naar vrouw en terug, zonder meteen een operatie te ondergaan. Je ‘gender’ betekent je ‘sociale geslacht’, dat je hebt naast een biologisch geslacht. (De Andere Krant nr. 31)

Miljoenenlobby

Er gaan miljoenen aan subsidies naar de genderlobby om voor de LBGTI+-doelgroep gendergelijkheid te bereiken. Enerzijds is de genderlobby gericht op acceptatie van transgenders en hun gekozen sociale geslacht of operatief aangepaste biologische geslacht. Anderzijds heeft men geen oog voor de fysieke kenmerken van vrouwen, die over het algemeen kleiner en lichamelijk zwakker zijn dan de meeste mannen, of degene die als man geboren zijn.

In de praktijk leidt dit tot allerlei perikelen wanneer een transgender met penis (die zich al dan niet tot vrouwen aangetrokken voelt) de kleedkamer van vrouwen betreedt. Het varieert van intimidatie, uitsluiting van of geweld jegens vrouwen en meisjes, hetgeen juist weer indruist tegen het gendergelijkheidsdoel van de VN. Hieronder een aantal voorbeelden.

Transgenderrechten gaan boven vrouwenrechten

Julie Jaman, een 80-jarige liberale feministe in Port Townsend, Washington, voelde zich ongemakkelijk toen zij naakt in een kleedkamer van haar plaatselijke YMCA-vereniging een mannenstem hoorde. Ze zag een man in een vrouwenbadpak die kleine meisjes hielp die zich aan het omkleden waren. Toen zij klaagde dat dit ongepast was, werd zij gestraft.

In plaats van dat de vereniging tegemoet kwam aan haar redelijke gevoelens en deze respecteerde, werd Jaman bestempeld als een “transfoob”, uit het zwembad gezet en permanent uit het zwembad geweerd, waar ze 30 jaar lang zonder incidenten had gezwommen. Toen ze in het openbaar protesteerde, bestormden transactivisten het podium en intimideerden haar fysiek om haar toespraak te verstoren.

De burgemeester en het stadsbestuur beloonden de activisten en kondigden een Trans-Inclusive Proclamatie aan, met de boodschap: transfobie is niet welkom in Port Townsend.  De boodschap aan Jaman en andere vrouwen was dat transgenderrechten boven vrouwenrechten gaan en dat vrouwen het maar moeten slikken en hun mond moeten houden over hun ongemak.

Een man die sinds ongeveer een jaar een jurk draagt, heeft meer rechten in een vrouwenkleedkamer dan een 80-jarige vrouw die levenslang vrouw is. De alliantie tussen de regering en een transman die geen compassie voor vrouwen heeft, ondanks het feit dat hij beweert er een te zijn, zal een huiveringwekkende ontkenning van privacy voor vrouwen tot gevolg hebben.

Transgender met penis in vrouwenkleedkamer

Riley Gaines, een zwemster van de Universiteit van Kentucky, beschreef de schok en het ongemak die zij en andere vrouwelijke zwemsters voelden toen zij zich in een kleedkamer moesten omkleden voor de ogen van een mannelijke zwemmer, Will Thomas, die beweert een vrouw te zijn. Vrouwen die uit een zwembad komen, hebben geen andere keuze dan zich naakt om te kleden. De enige privacy die zij kunnen vinden zijn de toilethokjes.

Will Thomas, die zich identificeert als “Lia Thomas”, heeft mannelijke geslachtsorganen, is lang en breedgeschouderd, en is gebouwd als een mannelijke zwemmer. Oh, en hij is seksueel aangetrokken tot vrouwen. Door zichzelf vrouwelijk te noemen, kreeg hij het recht om in een vrouwenkleedkamer rond te lopen, ondanks dat de vrouwen zich ongemakkelijk voelden toen hij naar hen keek en naakt rondliep, met zijn ‘vrouwelijke’ penis in het volle zicht.

https://i0.wp.com/www.ellaster.nl/wp-content/uploads/2022/08/240061_5_.jpg?resize=300%2C163&ssl=1

Afbeelding: Will “Lia” Thomas: de platte borst en het niet platte kruis zijn evident.

Als vrouwen klaagden, kregen ze te horen dat ze de situatie moesten accepteren of helemaal niet moesten zwemmen — en ze kregen geestelijke begeleiding aangeboden. Net als in Port Townsend gedroeg Thomas zich als een klassieke roofzuchtige man, ongevoelig voor de gevoelens en het ongemak van de vrouwen, terwijl de universiteiten hun vernedering en mishandeling hielpen afdwingen.

Transgender mensen met een baarmoeder

Transgender mannen en non-binaire mensen kunnen zowel een baarmoeder als een penis hebben. Een non-binaire iemand voelt zich man noch vrouw. Dat is niet zozeer bepaald door het biologische geslacht, maar men gaat er in de LBCTI+-community (en sinds kort ook in de wet) vanuit hoe iemand zich voelt. Dat noemt men het ‘sociale geslacht’.

Een andere aanduiding voor sociale geslacht is genderidentiteit. Dit is onafhankelijk van iemands biologisch geslacht. “Er zijn ook mensen, die geboren worden met een variatie in het biologische geslacht. Bij hen is na de geboorte niet altijd duidelijk of er sprake is van een jongen of een meisje. Dit noemen we ook wel intersekse. Hoe iemand uiting geeft aan de genderidentiteit noemen we genderexpressie. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met hoe iemand zich kleedt of hoe iemand zich gedraagt.” Dit staat op de website van de genderexpertisecentrum van het Radboud UMC.

Het Radboud identificeert ook nog de vorm ‘genderfluïde’: “Als iemand geen keuze maakt in de genderidentiteit man of vrouw spreken we van non-binair. Non-binaire personen voelen zich een beetje jongen/man en meisje/vrouw, of juist geen van beiden. Of zij voelen zich soms jongen/man en soms meisje/vrouw. Dit heet genderfluïde.”

https://i0.wp.com/www.ellaster.nl/wp-content/uploads/2022/08/gender.png?resize=702%2C395&ssl=1

Het ontdekken van je gender (bron: Radboud UMC)

Er zijn transgender mannen en non-binaire mensen met een baarmoeder die de mogelijkheid hebben een kind te krijgen: Transgender mannen moeten dan stoppen met de testosteroninname, waarna de cyclus terugkeert en men zwanger kan worden. Ook kan men voor de testosteroninname of tijdens een tijdelijke stop de eicellen laten invriezen. “In dit geval zal een vrouw/draagmoeder een IVF-achtige behandeling moeten ondergaan om een kind te krijgen. Dit is een dure, ingrijpende behandeling”, staat op de website transvisie.nl.

Volgens transvisie.nl is een transgenderman die een kind baart automatisch de moeder. “De Nederlandse wet loopt hierin nog achter. Als een transman een kind baart en een relatie heeft met een vrouw, dan is hier juridisch gezien sprake van lesbisch ouderschap.”

Dat kan betekenen dat een transgender man zowel moeder kan zijn, als een mannelijke genderidentiteit kan hebben, desondanks een non-binaire genderexpressie heeft, een lesbische relatie kan hebben en qua genderbeleving genderfluïde is. Geen wonder dat veel mensen hier niets meer van snappen. Toch is de huidige tendens inmiddels zo, dat het gebruiken van de verkeerde pronoun (hij/zij/het) een doodzonde is.

Desondanks moeten we ons afvragen of al dat kunstmatig ingrijpen door hormoonbehandelingen en chirurgische ingrepen ertoe leidt dat de transgenders en interseksuelen daar gelukkiger van worden. Recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Interpersonal Violence, toont dat 40 procent van transgenders een zelfmoordpoging doet, en dat 82 procent kampt met suïcidale gedachten. Gaat het opeisen van gendergelijkheid helpen de onderliggende psychische problemen op te lossen? Is het niet beter om eerst zichzelf te accepteren om ‘wie ze lichamelijk zijn’, in plaats van het probleem te externaliseren?

Mannelijke serieverkrachter doet zich voor als transgender

In Wi Spa in Los Angeles kwam een man die beweerde een vrouw te zijn, de uitsluitend voor vrouwen bestemde zone binnen waar de vrouwen volledig naakt zijn. Een moeder met haar jonge dochter zag tot haar afgrijzen een man die met gespreide benen en een “halve erectie” voor alle vrouwen zat. Hij leek te genieten van hun ongemak. Later bleek dat hij een seriële zedendelinquent is. Het hulpeloze kuuroord moest voldoen aan de Californische non-discriminatie genderwet die voorschrijft dat faciliteiten tegemoet moeten komen aan de ‘genderidentiteit’ van mensen. Antifa reageerde op de klachten van de vrouwen met rellen.

‘Vrouw’ met penis bezwangert twee medegevangenen

In New Jersey werd een zogenaamde transvrouw die in de gevangenis zat voor doodslag, naar een vrouwengevangenis gestuurd. Ondanks het feit dat hij ‘vrouw’ was, wist hij op magische wijze twee andere gevangenen zwanger te maken met zijn ‘uitwendige vagina’, die er net zo uitzag en functioneerde als een penis. In de gevangenis hebben roofzuchtige mannen die beweren vrouw te zijn, onbeperkt toegang tot volkomen hulpeloze vrouwen.

40 procent van transgenders pleegt zelfmoord

40 procent van transgenders doet een zelfmoordpoging en 82 procent kampt met suïcidale gedachten.

Er zijn veel absurditeiten in de transbeweging, van de gestoorde ouders die staan te popelen om ouder te worden van een transkind, tot de corrupte artsen en psychiaters die nu beweren dat kinderen al in de baarmoeder kunnen weten dat ze trans zijn, tot de leraren die liegen tegen ouders en verwarde kinderen manipuleren, tot Big Pharma die een leven lang ellende creëert voor enorme winsten. Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal zelfmoorden onder transgenders alleen maar toeneemt.

Dit is een afschuwelijke oorlog tegen de werkelijkheid, maar het is ook een afschuwelijke aanval op de veiligheid en onschendbaarheid van de ruimte voor vrouwen, en politici, universiteiten en activisten, aangespoord door ideologie en winstbejag. Waarbij vrouwen verteld wordt dat ze hun mond moeten houden en het moeten slikken.

Lees het volledige artikel: The Predatory Male Behavior Of So-Called Transgender Women

Bron>>

Translate >