Lezing donderdag 2 april te Gent

Dr. Michaël Bauwens (° 1986) studeerde filosofie in Gent en Leuven en behaalde in 2018 zijn doctoraat. Hij is momenteel doctor assistent aan de Universiteit Antwerpen en voorzitter van Pro Vita. Tijdens en door zijn studies filosofie werd hij katholiek en recent kwam daar het engagement voor het ongeboren leven bij.


De vaak bitsige tegenstellingen over de grenzen van het leven (abortus en euthanasie) zijn teken van een diepe verdeeldheid over wat het leven zelf is. Diepgewortelde intuïties en evidenties over wat het leven is en waarom het een absolute waarde heeft worden niet langer gedeeld. Wat voor de ene moord is, is een absoluut recht volgens de andere. Iets definiëren betekent letterlijk iets ‘begrenzen’, dus net aan de grenzen van het leven komen die tegenstellingen aan de oppervlakte.

Dat is natuurlijk nefast voor een samenleving en vooral voor de slachtoffers en alle andere betrokkenen. Los van die politieke en maatschappelijke strijd is er dan ook dringend nood aan grondige reflectie over wat het leven is en waarom het een absolute waarde heeft.

Plaats: Clemenspoort, Overwale 3, Gent
Dichtbij het station en de afrit van de autosnelweg.
Tijdstip: 19u30 (zaal open vanaf 19u)

Reservatie verplicht (beperkt aantal plaatsen) bij Info@bezorgdeouders.be
Inkom: 10 €, studenten: 5€.
https://www.bezorgdeouders.be/

Translate >