9 oktober 2019,

In ‘Help, mijn borsten gaan online’ onderzoekt Evi Hanssen de negatieve gevolgen van sociale media en het internet. Want de jeugd loopt rond met al die gevaren in hun zak, maar hun ouders zijn zich daar niet altijd van bewust. De fenomenen grooming, sexting, catfish en sextortion neemt ze onder de loep in vier verschillende afleveringen.

 

 

1. Grooming : Groomers zijn alomtegenwoordig op het internet. Ze zoeken contact met jongeren en doen zich voor als een leeftijdsgenoot. De jongens en meisjes zijn zich van geen kwaad bewust.

2. Sexting: ‘Iedereen stuurt naaktfoto’s. Jouw zoon of jouw dochter ook’, zegt een jongen van 17. Sexting is, zeker voor jongeren allang geen taboe meer, maar wat blijkt, erover praten des te meer.

3. Catfish: Je denkt de ware liefde te hebben gevonden, alleen verlies je niet alleen je hart maar ook je geld. Catfishers vragen niet alleen geld maar doen het ook puur voor de macht.

4. Sextortion: Afpersing op het internet, met naaktfoto’s als aanleiding. Het is iets waar elk jaar opnieuw honderden, misschien wel duizenden Vlaamse jongeren het slachtoffer van worden.

Hier een korte voorstelling van haar programma in het Nieuwsblad >>

We raden aan deze reportages eens te bekijken, zeker als je kinderen of kleinkinderen hebt van de leeftijd van 10 jaar en ouder. Want in het 5de en 6de studiejaar krijgen ze extra lessen seksuele opvoeding op school. De kinderen zijn soms beter op de hoogte dan dat we denken.

Translate >