Jack en Barbara Willk

Dit boekje is een aanrader voor ouders. Soms weet je niet goed hoe je bepaalde aspecten van seksualiteit moet overbrengen. Wie vertelt het? Hoe beantwoord ik die eerste vragen? We zoeken naar onze woorden om het in de juiste context te brengen. Dit boekje help je op weg en bemoedigt je om zelf je kind het wonder van seksualiteit uit te leggen van jongs af aan. Het boekje bespreekt alle leeftijden zowel voor jongens als meisjes.

Men kan op vele manieren de jongeren voorbereiden op het volwassen worden en op een goede verstandige beleving van seksualiteit. Men kan reeds van jongs af aan de vader- of moederrollen overbrengen door ons eigen voorbeeld. Of men kan bepaalde karaktereigenschappen bijbrengen, zoals trouw, zelfbeheersing, onbaatzuchtige liefde, … die ze later zullen nodig hebben. Men kan normen en waarden meegeven die een leidraad worden om goede keuzes te maken…

Ook vragen waar ouders mee zitten worden beantwoord : Hoe kunnen we het voortijdig volwassen zijn tegenhouden? Wanneer mogen ze uitgaan? Laten we ze alleen uitgaan of in groep? Vanaf welke leeftijd. Waarom al die seks onder tieners. Hoe ontkomen aan de opgelegde druk … Ook enkele ‘goede’ en ‘slechte’ bouwstenen komen aan bod.

Het boekje staat open voor alle levensbeschouwingen of mensen met enige mate van Godsbesef.

Herken je deze vragen bij jezelf? Bestel dan dit boekje.
Hier vindt u enkele aanbevelingen >>

Dit boekje ‘Het wonder van de seksualiteit’ is te bestellen bij info@provita.be

Translate >