Mijn dochter van nu bijna 18 is sinds haar plaatsing in de Liaan, Weefstraat, Nazareth, een jeugdinstelling, verschillende keren in aanraking gekomen met verkeerde jongeren die haar misbruikt hebben, waarvan één jaar geleden in de instelling zelf. De directrice wou mijn dochter niet geloven en heeft dit in de doofpot gestoken.

Sinds ze daar verblijft, zijn alle regels die wij haar geleerd hebben weg, en elk norm- en zedenbesef ook. Ze gaat van de ene vriend naar de andere, en wordt gewoon geronseld via internet. De vrije seks die daar gepromoot wordt is schandalig. Ik vraag al van augustus 2017 dat men hier werk van maakt om dergelijke scenario’s te voorkomen. Ik weet van minstens 8 jongens die haar één voor één voor de seks gebruikten. Mijn dochter is heel naïef en wanhopig op zoek naar liefde, maar komt dan uit bij de verkeerde jongeren.

Maar misbruik in een instelling verzwijgen, daar kan ik echt niet bij. Ik las toevallig een brief die ze moest schrijven van de directrice en kwam het zo te weten. Ook moest ze liegen en neerschrijven dat het daar niet gebeurd was. Die jongen is dan slechts na een maand verplaatst, als moeder mocht ik niets weten. Mijn kind is zwaar ontgoocheld dat daar zo wordt mee omgesprongen.

Ze is christelijk opgevoed, maar het feit dat ze nu ook seks kan hebben met jongens waar ze geen relatie mee heeft, baart me enorm veel zorgen. Later krijgen ze er spijt van, maar later is te laat. Men heeft in de Liaan hieromtrent gewoon niets gedaan, om hierrond te werken. Ook haar vader mag het niet weten. De directie is schuldig door het verzwijgen van zulke toestanden. In het verleden zijn er nog kinderen misbruikt.

Een bezorgde ouder.

Translate >