Juni 2018, AbortionFacts.com

Vertaling en samenvatting door Dirk Baeten.

Abortus is gevaarlijker dan de bevalling.
Aan abortus zijn er een hoop negatieve gevolgen verbonden.

Op korte termijn zijn er een aantal lichamelijke complicaties zoals infecties, overmatig bloedverlies, verwonding van de baarmoeder. Deze complicaties zijn gewoonlijk direct behandelbaar maar kunnen wel aanleiding geven tot problemen op lange termijn.

Zo is er een verhoogde kans op onvruchtbaarheid en buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De baarmoederhals kan permanent verzwakt geraken, wat de kans op een miskraam of vroeggeboorte verhoogt.

 

Het enige positieve emotionele effect dat een abortus lijkt te hebben, is in eerste instantie een gevoel van opluchting. Dit gevoel kan mee verklaard worden vanuit het feit dat veel vrouwen onder zware druk staan om de abortus te laten uitvoeren. Dit gevoel wordt echter vaak gevolgd door een soort emotionele verlamming, waarbij vrouwen hun gevoelens moeilijker kunnen uitdrukken.

Schuldgevoelens, depressie en angstaanvallen, zelfverminking en gewelddadigheid, slaapstoornissen, huilbuien, concentratieproblemen, geheugenverlies en zenuwstoornissen komen geregeld voor. Veel vrouwen ervaren ook problemen met hun seksualiteitsbeleving en relaties. Vaak willen ze een nieuwe zwangerschap als een vorm van compensatie, maar wanneer de vroegere problemen nog altijd bestaan, leidt zoiets dan gemakkelijk ook tot een nieuwe abortus. Ook kunnen ze problemen ervaren om zich aan kinderen te binden.

Een vrouw zal vaak gedurende enkele jaren haar gevoelens onderdrukken, wat aanleiding kan geven tot het vermijden van sociale contacten, als die in verband kunnen worden gebracht met de abortus, of ook dat ze de keuze voor abortus actief wil verdedigen, om zichzelf te rechtvaardigen. Onderdrukte gevoelens kunnen leiden tot een reeks andere problemen, die er ogenschijnlijk niets mee te maken hebben.

Het kan ook gebeuren dat vrouwen pas vele jaren na de abortus, bij het begin van de menopauze of wanneer het jongste kind het huis verlaat, een emotionele crisis doormaken. De “verjaardag” van de abortus of de verjaardag van de dag waarop het kind geboren zou geweest zijn, kan ook voor crisismomenten zorgen.

Abortus verhoogt eveneens de kans op overmatig alcoholgebruik of drugsverslaving en zelfmoordneigingen als gevolg van het haten van zichzelf.

Bron: https://www.abortionfacts.com/reardon/the-after-effects-of-abortion

 

 

Translate >