3 mei 2018, Knack

In onder andere KNACK verschenen er de afgelopen twee weken verschillende artikels over het uitblijven van nieuwe cijfers over het aantal abortussen in ons land.

Voorbije zes jaar geen statistieken over abortus meer in ons land Knack.be

De analyses moeten een beeld geven van de sociodemografische, psychosociale en medische omstandigheden van vrouwen die een abortus hebben. Het laatste jaar waarvan de statistieken beschikbaar zijn, is 2011, toen 20.000 vrijwillige zwangerschapsafbrekingen werden aangegeven.

‘Er wordt gediscussieerd over de te volgen koers, maar in werkelijkheid varen we blind’ Knack.be

Twintigduizend. Dat is het aantal keer dat België jaarlijks een zwangerschap wordt afgebroken. Daarnaast zijn er een aantal Belgen die elders, ondermeer in Nederland, een abortus laten uitvoeten. Daar kan dat momenteel immers tot 22 weken, daar waar die termijn in België op 12 weken is bepaald.

 

Translate >