Als grootvader van 15 kleinkinderen ben ik verrast dat een dergelijke gids verspreid wordt bij kinderen van 11-12 jaar.

Waarom moet men de nadruk leggen op seks bij kinderen die in volle mutatie zijn zowel psychisch als fysisch. Kinderen zijn op die leeftijd sterk verschillend, de ene wat rijper dan de andere.

De seksualiteit wordt hier beschreven als een natuurlijke behoefte zoals urineren en defeceren, nergens is er sprake van de echte liefde. De liefde die als een vreugde beleefd wordt.

Waarom moeten jonge kinderen enkel geïnformeerd worden over het genot van seks en wordt er niet gesproken over de duurzame relatie die liefde is? Het is enkel die liefdesrelatie die tot een gezond en evenwichtig seksleven kan leiden.

Ik moet verder vaststellen dat deze gids besproken wordt op scholen door mensen die het waarschijnlijk goed menen, maar niet opgeleid werden en enkel hun eigen belevingen als standaard beschouwen. Als er een les seksuele opvoeding nodig is moet dit gegeven worden door mensen die daarvoor opgeleid worden. Zo zal men traumatische ervaring, dat kinderen van 11-12 jaar dikwijls ervaren bij het bestuderen van de jongerengids, vermijden.

De seksuele opvoeding is een langzaam proces, de beste voorlichters zijn nog steeds de ouders en grootouders. Het leren fietsen en stappen gebeurt praktisch nooit op school, maar wel in familiaal verband, zo ook met de seksuele opvoeding en voorlichting.

Laat ons hopen dat de betrokken ministers dat ooit inzien !

Translate >