19 oktober 2017, By Marianna Orlandi, Ph.D.

We respecteren diversiteit, maar dit betekent niet dat we de genderideologie moeten ondersteunen“, zei de Minister van Onderwijs, Enrique Riera, eerder deze maand. De woorden van de heer Riera gingen gepaard met het opstellen van een resolutie van zijn ministerie, die expliciet de verspreiding en de goedkeuring van didactisch materiaal op basis van gendertheorie of genderideologie verbiedt in de openbare scholen.

 

 Deze resolutie kwam als antwoord op publieke protesten door lokale pro-familie en pro-life NGO’s. Hun vertegenwoordigers, die namens de ouders van Paraguay spraken, klaagden dat sommige didactische materialen aangaven dat gender een sociale constructie is.” Ze vroegen hun regering om opheldering, aangezien artikel 52 van de grondwet van Paraguay bepaalt dat “de samenstelling van het huwelijk een man en een vrouw is.” Dit zijn de fundamentele componenten bij de vorming van een gezin.

Op een andere locatie erkende de minister: gender-ideologie, “is een politieke kwestie die de hele wereld besmet, maar als Paraguayaan hebben we een duidelijk beeld: vader, moeder en kinderen. Er is geen andere manier om het te zeggen. “

Verschillende LHBT-groepen reageerden onmiddellijk op de resolutie, waaronder Amnesty International. De laatste beweerde dat dit besluit “een stap terug” is voor de mensenrechten en “in strijd is met de internationale verplichtingen van Paraguay”.

In feite spreekt geen enkel VN-verdrag over ‘gendertheorie’. Er is geen internationale verplichting die zegt dat staten kinderen moeten leren dat ze hun geslacht kunnen kiezen, ongeacht hun biologische geslacht.

Dergelijke leringen komen bovendien voort uit een theorie (de zogenaamde ‘gendertheorie’), en niet uit harde wetenschap. Deze berichten kunnen de gezondheid en het welzijn van kinderen in gevaar brengen, omdat ze geen rekening houden met de lichamelijke, mentale en emotionele onvolwassenheid van kinderen en hun behoefte aan ouderlijke zorg en begeleiding. Deze begeleiding is vooral cruciaal op het gebied van liefde, affectie en menselijke seksualiteit.

Desalniettemin beschuldigde Amnesty International de regering van Paraguay ervan het slachtoffer te zijn van religieuze overtuigingen (en van de kerk) en eiste constitutioneel en internationaal verbod van onrechtvaardige discriminatie. Dit om de bevordering van gendertheorie te rechtvaardigen.

‘La Izquierda’, een nationale linkse krant, stelde dat de gendertheorie op de openbare school zou moeten worden onderwezen om tiener- en kinderzwangerschappen te bestrijden. Het blijft onduidelijk waarom een ​​theorie die predikt dat vrouwen mannen kunnen worden, en omgekeerd, nuttig zou zijn in het voorkomen van vroegtijdige seks van kinderen en het voorkomen van ongewenste zwangerschappen.

Bron >> https://c-fam.org/turtle_bay/parents-defeat-gender-ideology-paraguay/

Translate >