Sabrina Brons- Van der Weken

Praten over seksualiteit is nodig. Maar hoe doe je dat? Op welke leeftijd begin je? Wat zeg je wel en wat nog niet? Hoe ga je om met eigen schroom en schaamte?

Met praktijkvoorbeelden laat Sarina Brons zien hoe het kan: open en eerlijk praten zonder dat seksualiteit beladen of platvloers wordt.

Sarina Brons geeft steeds concrete handvatten voor gesprekken met jonge en oudere kinderen en gaat moeilijke thema’s niet uit de weg. Haar eerlijke blik op moeilijk bespreekbare thema’s sieren dit boek.

Ze laat zien hoe de Bijbel spreekt over seksualiteit. Ze gaat in op de seksuele ontwikkeling van kinderen, de seksualisering van de maatschappij, de leugens van de media, seksverslaving en hoe die te doorbreken, de bijzondere periode van de puberteit en het doorgaande gesprek als kinderen ouder worden en een relatie krijgen.

Dit boek is zowel bedoeld voor ouders van jonge kinderen als voor ouders van opgroeiende kinderen. Alle leeftijden, van de geboorte tot de volwassen leeftijd, komen aan bod.

Sarina Brons is GZ-psycholoog en moeder van drie kinderen. Ze is auteur van ‘Kijk eens naar jezelf’, ‘Ruimte door regels’ en ‘Let op: Liefde!’ Regelmatig geeft ze lezingen op het gebied van opvoeding. Ze is werkzaam bij Eleos.

Meer info >>

Translate >