Dag vrienden,
Hier zijn we terug met onze nieuwsbrief. De volgende thema’s komen aan bod.


-De lente is op komst en daar is Sensoa terug met haar programma voor hen die lentekriebels hebben. Ze zijn ijverig sexting aan de man aan het brengen en de media en het onderwijs moeten dat ondersteunen. Dat velen het niet eens zijn met hun visie is duidelijk te merken als u de commentaren leest op het artikel in de facebookgroep van het Nieuwsblad. Hoe kunnen jongeren hiertegen ageren?
– Psycholoog Kaat Bollen kreeg tweemaal een waarschuwing en een tuchtstraf van de Psychologencommissie. Minister van gelijke kansen Bart Somers vindt dat we geen kledingpolitie hoeven. Heeft de politiek het recht om zich te mengen in uitspraken uitgebracht door een jury van wetenschappers. En ging het enkel om een dresscode?
-Voorts vindt u informatie over de virtuele Mars voor het Leven die plaatsvindt op zondag 21 maart.
-We bevelen een petitie aan die u kan tekenen: Stop met kinderen bloot te stellen aan naakt.
Veel leesgenot.

SEXTING

Dit jaar zet Sensoa ‘sexting’ in de kijker. Ook de media zet het goed in de verf: ‘Expertisecentrum Sensoa verspreidt lessenpakketten in onderwijs. Het gebeurt overal en hoeft zeker niet altijd fout te lopen. Sexting voortaan verplichte leerstof.
Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet?
’ Vanaf volgend schooljaar krijgen alle leerlingen van het derde en vierde middelbaar die vraag voor de voeten geworpen, als we Sensoa mogen geloven. Ze pleiten er zelfs voor om al in de laatste jaren van de basisschool met kinderen over sexting te praten (Bron>>). De druk om te experimenteren met sexting is erg en men moet duidelijk laten merken dat deze naaktfoto’s ongewenst zijn. Lees verder>>

KAAT BOLLEN

Er werd klacht tegen haar ingediend door een collega. Die vond dat ze met haar sexy foto’s op sociale media de goede naam van psychologen in het gedrang bracht. Daarnaast vond de commissie dat “reclame maken voor een pornofilm en het plaatsen van ‘kunstzinnige’ naaktfoto’s” schadelijk is voor beroepsgenoten. Na twee waarschuwingen en een tuchtmaatregel hield ze het voor bekeken en deed ze afstand van haar licentie (Bron>>). Minister van gelijke kansen Bart Somers wilde Kaat Bollen verdedigen bij de Psychologencommisie en zei dat we geen kledingpolitie hoeven (Bron>>). Was hij dan niet op de hoogte van de expliciete ‘seks-colleges’ van Kaat Bollen waar alles visueel wordt getoond (Bron>>)? Hier ziet men een staaltje van hoe politieke bemoeienis de wetenschappelijke sector ten onrechte de mond snoert.

PETITIE: STOP MET KINDEREN BLOOTSTELLEN AAN NAAKT

De publieke omroep in Nederland wil op 21 maart het programma “Gewoon. Bloot” uitzenden (Bron>>). In dit programma moeten kleine kinderen naar naakte volwassenen – zelfs transgenders – kijken die schaamteloos vertellen over hun seksualiteit. De kinderen krijgen de meest perverse details te horen.
Reactie: “Bloot is niet gewoon. Het is juist iets heel bijzonders. Kinderen beseffen heel goed dat bloot iets van henzelf is. Bloot en schaamte horen bij elkaar. Iemand geeft zich pas bloot in een vertrouwde, intieme en beschermde omgeving.”
“ Seksuele voorlichting is geen taak van de publieke omroep, maar van ouders/opvoeders (Bron>>).
Dit uitzending van de publieke omroep is absoluut verwerpelijk. Vlamingen kijken soms naar NPO. Teken daarom de petitie, steun hen, zodat NPO de uitzending van “Gewoon. Bloot” stopt! Petitie tekenen>>

EEN VIRTUELE MARS VOOR HET LEVEN

Zondag 21 maart van 15 tot 17 u

We nodigen u dit jaar uit om deze zondag 21 maart 2021 te ontmoeten voor een “virtuele” wandeling op onze netwerken (de links komen nog op dit forum).​ Omdat 21 maart de Werelddag van het Downsyndroom is, staat het thema dit jaar in het teken van dit onderwerp. We krijgen de gelegenheid om ontroerende getuigenissen te horen en nieuwe sprekers te ontmoeten die direct of indirect zijn getroffen door het syndroom van Down. Doet u mee? Meer info>>

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar geïnteresseerden zodat ook zij de informatie ontvangen en onze tegenstem horen. Dank bij voorbaat.
In de toekomst zullen we ook losse artikelen doorsturen. Zo kunnen we vlugger inspelen op de actualiteit.
Hopelijk ontmoeten we elkaar op de virtuele Mars voor het Leven.

Samen sterk

Comité Bezorgde Ouders en Grootouders

www.bezorgdeouders.be

U kan ons steunen. Wij ontvangen geen subsidies. Dank alvast!

Translate >